1 Mayıs 2015 Cuma

Yılbaşı Kurabiyesi





MAZEMELER:
·         220 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
·         110 gr pudra şekeri
·         1 adet yumurta
·          450 gr un
·         1 tatlı kaşığı vanilya aroması veya tarçın
.          Şeker hamuru
.         Kurabiye kalıpları
(Kurabiye kalıplarını ve şeker hamurunu Eminönü’nden temin edebilirsiniz. )

kolaj_diy_2    


YAPILIŞI;
Oda sıcaklığındaki tereyağını veya margarini çırpma kabına alın ve pudra şekerini de ekleyerek krema haline gelene kadar çırpın. Daha sonra 1 yumurtayı ve seçtiğiniz aromayı da ekleyip tamamen karışıncaya kadar çırpabilirsiniz.
Karışım hazır olunca yavaş yavaş 450 gr unu çorba kaşığı yardımıyla ekleyin. Tüm un bitince 1 dakika daha karıştırabilirsiniz. Bu aşamada hamur size cıvık gelebilir, sakın ama sakın un eklemeyin. Hazırladığınız hamuru  streç film ile sararak buzdolabında en az bir saat kadar dinlendirin.

kolaj_diy_3   

Daha sonra dinlenip biraz daha kıvam alan hamuru yağlı kağıt içerisine koyarak merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Ve açtığınız hamuru kurabiye kalıplarıyla kesip  yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.    


Son olarak ise fırından çıkan ve soğuyan kurabiyelerle, şeker hamurlarını birbirine fırça yardımıyla bir miktar bal ile yapıştırın ve servise hazır hale getirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder