MAZEMELER:
· 220 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
· 110 gr pudra şekeri
· 1 adet yumurta
· 450 gr un
· 1 tatlı kaşığı vanilya aroması veya tarçın
. Şeker hamuru
. Kurabiye kalıpları
(Kurabiye kalıplarını ve şeker hamurunu Eminönü’nden temin edebilirsiniz. )
YAPILIŞI;
Oda sıcaklığındaki tereyağını veya margarini çırpma kabına alın ve pudra şekerini de ekleyerek krema haline gelene kadar çırpın. Daha sonra 1 yumurtayı ve seçtiğiniz aromayı da ekleyip tamamen karışıncaya kadar çırpabilirsiniz.
Karışım hazır olunca yavaş yavaş 450 gr unu çorba kaşığı yardımıyla ekleyin. Tüm un bitince 1 dakika daha karıştırabilirsiniz. Bu aşamada hamur size cıvık gelebilir, sakın ama sakın un eklemeyin. Hazırladığınız hamuru streç film ile sararak buzdolabında en az bir saat kadar dinlendirin.
Daha sonra dinlenip biraz daha kıvam alan hamuru yağlı kağıt içerisine koyarak merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Ve açtığınız hamuru kurabiye kalıplarıyla kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder